måndag 7 oktober 2013

Slutreflektion på Prinsessan och mördaren.

Jag har läst Prinsessan och mördaren som är skriven av Magnus Nordin.

Vad är det för brott i din bok?
Det är två mord och en grov misshandling som begåtts. Personen som blev misshandlar var Fredik. En 18-åring som precis hade varit på fest och var påväg hem. Han gick vid en väg då det kom en vit volvo som frågade om vägbeskrivning och sedan erbjöd Fredrik skjuts hem men Fredrik blev drogad i bilen och sedan hittades svårt misshandlad i en soptipp. Dom blev mördade var Niklas, en 21-åring som var homosexuell som hade ett förhållande med en huvudpersonens (Nina) pappa som hette Tommy Klint. Det andra offret som blev mördad var Jajje som var 18år och spelade i band. Han var i ett förhållande med huvudpersonen Nina.

Vem är gärningsmannen?
Man får reda på det i slutet av boken, det är klassförståndaren i 8B som heter Rickard Wallen. Han började som klassförståndare när Nina började i klassen. Han var klassförståndare för huvudpersonerna som var Nina,Markus,Lenita och Teo. Rickard kallas även för Walle och han var lärare i både Svenska och Idrott. Walle var också en homosexuell person.

Vad är motivet?
Man fick många falska ledtrådar, dom ledde till Tommy Klint (Ninas pappa). När jag började tro att det var Tommy var när han krockade med en lyktstople och sen kastade en kniv i skogen och Markus såg det hela. Killarna som var offer av Rickard var unga så jag tror han våldtog dom också sen försökte mörda dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar