fredag 12 december 2014

Bildutvärdering

Uppdraget är att göra en bild som visar en känsla genom ett ord. Jag har valt ordet Lycka.
Min bild ska vara en enkel målning av en vanlig svensk sommar med sol och gräs. Den ska ge dig en sommarkänsla men framförallt så ska du förstå bilden med ordet Lycka.  I mitten så ska det stå i feta och stora bokstäver Lycka. För att göra min målning så kommer jag behöva ett vanligt A4 papper och vanliga färgpennor. Jag kommer även behöva blyertspenna och jag ska nog välja 4H.
Jag måste tänka på att första rita ditt orden så att jag inte gör målning och så får inte en bokstav plats eller något sådant. Jag kan även då bygga på orden alltså måla/rita runt dom osv.

Jag har ändrat mig genom att inte ha stora bokstäver på ordet utan endast L:et eftersom det tar för mycket plats på ett A4 papper. Istället så är nu alla bokstäver små förutom L:et då.  Jag stötte på problemet efter att jag hade skrivit LYC så märkte jag då att K och A inte skulle fått plats så jag suddare bort det allt förutom L och skrev resten med små bokstäver.
Nu försöker jag tänka på hur jag ska göra med bakgrunden, alltså hur jag kan få en koppling mellan bakgrunden och ordet.
Min målning blev inte riktigt som jag hade tänkt mig eftersom att mina färger inte var tillräckligt starka och ‘’ifyllda’’ utan mer svaga färger vilket sommaren inte har.
Jag har inte redovisat min bild framför en grupp men mina kompisar förstod vad jag ville få ut ur bilden och vad den handlade om.
Jag blev missnöjd med mitt a eftersom det ser inte så fint ut. Nästa gång så borde jag skriva bokstäverna och klippa ut de och använde de som mall på mitt papper då jag kan använda stora bokstäver och inte riskerar att inte få plats med något. Jag borde även använt kanske tuchpennor som har starka färger istället för vanliga färgpennor.
I detta arbetet så har jag lärt mig att planera hur jag ska ha min bild och tänka på hur den kan bli och hur jag ska kunna få fram vad den handlar om utan att berätta något. Jag vet nu att jag inte ska slösa tid bort och använda den så effektivt jag bara kan. Även att om jag ska använda färgpennor så ser jag till att det blir stark färg utav dom .

1 kommentar:

  1. Jag trodde ärligt talat inte att du skulle producera någon bild eftersom din närvaro och ditt engagemang har varit låga. Ett råd för framtiden är att verkligen arbeta på lektionerna. Då kan jag coacha dig under hela arbetets gång.

    SvaraRadera