måndag 20 oktober 2014

Klädernas betydelse i samhället.

Jag tycker iallafal att kläder har en viss betydelse i samhället. Man kan få en viss uppfattning av kläder som t.ex ifall man har en skjorta för 2500kr så får vissa en uppfattning av att den personen har pengar liksom. Har man flera dyra plagg på sig och får in nya hela tiden så kan man även tro att den personen är bortskämd. Fast jag tycker inte att man måste ha dyra märkeskläder för att bli accepterad av kompisar för att vad har det med saken att göra alltså. Dyra eller billiga kläder,det hjälper inte till i vänskapen och man är inte snällare för man har dyra kläder. Det vore väldigt dumt och idiotiskt ifall man tänkte på det viset för man kan missa en väldigt bra vänskap. 

Kläder kan även signalera en massa, t.ex känslor. Emo som står för känslomässig hårdrock men som nu för tiden är mer som en klädstil. Om man frågar en vanlig tonåring vad emo betyder så är det vanligaste svaret att det är både tjejer och killar som är i deppiga som skär sig själv överallt i kroppen, klär sig svart och kan vara självdestruktiva. 
Vissa folk får ju en blick av dom att de personerna kanske inte mår så bra fast de kan må bra men man bara antar det nu i samhället.

Uniformer är viktiga tycker jag, om man ska på jobb intervju så går man inte dit med mjuksdress utan mer som kostym/kavaj och kjol som kan ge en signal att man är seriös, och sen såklart får man ju presentera sig själv och så vidare. Om det handlar om försäljningsjobb så kan gult vara ett bra val eftersom man tycker att det utstrålar självförtroende, medans att rosa kan vara mer passande ifall du söker jobb inom sjukvården. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar