fredag 27 februari 2015

IRL FRÅGOR MED AUGUST OCH AHMED


  1. a) Vi tycker att det är bra att han lät honom vara ifred men inte så bra att han lät honom vara 100% ifred eftersom det hjälper inte någon så vi tycker att hans pappa borde ta reda på saker kanske genom att fråga Elias kompisar. 
  2. Rektorn sviker honom genom att inte ta situationen till nästa nivån och griper inte in och tar reda på vad det är som har hänt Elias. Hans mamma svek Elias när hon lämnade honom. Bildläraren när hon tvingade honom att stirra in i ögonen som den vackra tjejen hade.
  3. Han kanske hade redan känt sig sviken och kunde inte förlita sig på de vuxna längre.
  4. Gräva djupare i situationen och verkligen ta reda på vad det är som har hänt honom och man kan inte vara så blind att man inte vet att det finns en video på youtube när han strippar halvnaken. 
  5. Det är inte problematiskt eftersom vi får veta hur det kan gå till och kanske få en inlevelse om hur det kan vara som mobbad och kanske påverka detta när det väl händer.
  6. Vi anser inte att det hjälper att hämnas när någon gjort något dumt men man kan göra något likadant för att personen ska se hur det känns när den personen gjorde det mot till exempel Elias.
  7. Det var inte rätt av Agnes att droga honom eftersom att han ville inte göra det längre och släppte henne fri, så vi tycker att det inte räknas som självförsvar.
  8. Vi tycker att det var ett bra beslut att ta eftersom på minnesstund så ångrade mobbarna det grovt och Agnes till och med grät. De hade kunnat prata inför hela skolan om hur Elias känner och prata om självmord och försöka få de involverade personerna att se empatin och ändra på sig. Vi tror dock inte att denna metod hade varit lika effektiv som det de gjorde.
  9. Att mobbarna ska få ångra sig över det dom har gjort och att de inte ska göra om det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar